Tamno Svjetlo

Informacije i uvjeti korištenja društvene zajednice

Dobrodošli u društvenu zajednicu Alkemije života. Ovo je društvena zajednica za sve ljude koji ozbiljno žele raditi na promjenama u svom životu, za dobrobit samih sebe i cijelog društva. U ovoj zajednici i grupi možete sudjelovati s nama i svim članovima u osobnom razvoju i iscjeljenju. 

Tko je osnivač ove zajednice?

Osnivači su Kristina & Vedran, koji su osnivači i Alkemije života, projekta osobnog razvoja, iscjeljenja i podrške. Kristina & Vedran djeluju zajedno od ožujka 2020. s namjerom da zajedničkim znanjima i snagama pomognu društvu u ovim tranzicijskim vremenima. Detaljno ih možeš upoznati na ovoj poveznici: alkemijazivota.com

Zašto privatna zajednica izvan Facebook-a?

Informacije i nalog za izradu ovakve mreže sam dobio (Vedran) od strane svog duhovnog vodstva u ožujku 2021. U jednom trenutku su mi spustili jako puno informacija u vezi toga te su mi dali nalog da krenem s istraživanjem i pripremanjem. To su duhovni razlozi, a zemaljski razlozi su sljedeći:

Dugo smo već na Facebook-u, te na njemu imamo preko 10 tisuća pratioca i nekoliko različitih grupa, no suočavamo se s raznim izazovima zbog kojih smo odlučili izgraditi svoju privatnu zajednicu. Ti izazovi su cenzurapovrede privatnostialgoritamsko smanjivanje dosega objavačesto neprijateljsko okruženje itd. U mnogim grupama koje se bave duhovnim/osobnim razvojem često dominiraju pojedinci koji (iz vlastite nesvjesne boli) šire negativnost i provokaciju, te se generalno više ne osjećamo energetski usklađeni s Facebook-om. Iz tog razloga smo osnovali svoju mrežu na kojoj želimo stvoriti ozračje podrške i poštovanja. Međutim, ovo no ipak nije Facebook, stoga će biti određenih ograničenja u funkcionalnostima same društvene mreže kao i u dosegu tema kojima se na njoj bavimo.

Ovdje si dobrodošao/la te možeš s nama u grupi dijeliti svoja razmišljanja i upite koji se tiče tvog osobnog razvoja. Alkemija života se bavi širokim rasponom osobnog razvoja (iscjeljivanje, meditacije, astrologija, psihologija, zdravlje) te će se u budućnosti proširivati i na druga područja osobnog razvoja i društvene dobrobiti. Tvoje objave moraju u duhu holističkog osobnog razvoja i onog čime se ova društvena zajednica bavi, stoga pogledaj objave drugih da vidiš u kojem smjeru idemo. Cilj je da nam ti postaviš pitanja i da ti mi damo odgovore koji će ti pomoći na tvom putu iscjeljenja i osobnog razvoja. Kristina & Vedran imaju široka iskustva, a također ovdje je mnogo moderatora koji će ti pomoći svojim iskustvom i usmjerenjem.

Uređenje zajednice

Ova mreža nije dizajnirana poput Facebook-a ili drugih društvenih mreža stoga je limitirana u svom radu na način da ljude usmjeri u udruživanja i razmjenu iskustava, a manje je usmjerena na stavljanje fotografija i objava na vlastiti zid.

Sklapanje prijateljstava, slanje poruka i praćenje

Moguće je sklopiti prijateljstvo s maksimalno 200 ljudi. Možete poslati nekom zahtjev za prijateljstvo no nakon što imate 200 prijatelja više nećete moći slati nove pozivnice ni sklapati nova prijateljstva. Ova društvena zajednica nije orijentirana oko nas i naših osobnih zidova i profila, nego je usmjerena na društvo stoga i navedeno ograničenje. Postoji mogućnost da se taj broj u budućnosti proširi iz bilo kojeg razloga.

Imate opciju da pratite nečiji profil kao što to imaju društvene mreže i u tom slučaju nema ograničenja.

Možete bilo kome poslati poruku i započeti razgovor. U slučaju zloupotrebe možete blokirati razgovor s drugom osobom i druga osoba može blokirati vas.

Blokiranje ljudi nije omogućeno, ali je omogućeno blokiranje poruka. U slučaju uznemiravanja imate opciju prijave osobe koja vas uznemirava.

Struktura, uređenje i grupe

Zajednica Alkemije života se bavi osobnim razvojem i iscjeljivanje za dobrobit pojedinca i cijelog društva. Orijentirana je u smjeru zajedničke suradnje. Iz tog razloga je ograničeno koliko fotografija možete staviti i njihova veličina (1 MB veličinom). Također, videa ne možete uploadati na ovu mrežu, ali možete staviti linkove s youtube-a, vimea i ostalih video providera. Preporučamo da svoje objave stavljajte u vama dostupne grupe umjesto na svoj zid.

Dostupne grupe

Cijela zajednica je orijentirana na grupe. Zajednica Alkemije života ima javne, privatne, skrivene grupe, te besplatne grupe i grupe za koje se plaća pristup. Popis svih grupa možete vidjeti klikom na opciju “Grupe”. S vremenom će se nove grupe otvarati.

Javna grupa za podršku je dostupna i vidljiva svima bez obzira jeste li njen član. Njene objave vidite odmah čim ste došli na glavnu stranicu zajednice, no ne možete sudjelovati u njoj ako niste njen član i ako niste registrirani/prijavljeni na zajednicu. U javnoj grupi možete postavljati objave i pitanja u cilju da vam se pomogne. Tu smo jedni za druge te vas molimo da što ćešće postavljate objave u obliku konkretnog pitanja za koji vam treba pomoć/savjet/mišljenje. U ovoj grupi smo mi osnivači (Kristina & Vedran) manje prisutni te ćete najčešće dobiti odgovor od naših moderatora koji su dobro upoznati s našim radom.

VIP grupa Alkemije života je dostupna kao plaćeno članstvo. Kristina i Vedran su najviše posvećeni ovoj grupi jer je to grupa za sve koji su se odlučili intenzivnije raditi s nama. VIP grupa ima mnoge pogodnosti, a neke od njih su:

Što vam nudi VIP članstvo?

 • Možete Kristini & Vedranu postavljati pitanja vezana za vaše životne izazove na koje ćemo vam oni dati odgovore
 • Odgovore i vodstvo dobivate u formi komentara, teksta ili videa. Cilj nam je da u budućnosti svatko pronađe jasan odgovor na ono što ga muči te praktične savjete koji bi vam mogli biti od pomoći
 • Live iscjeljivanje s Vedranom i Kristinom jednom mjesečno koji će biti usmjereno na odgovaranje na vaša pitanja ili razradu neke teme koja se pojavila u grupi te iscjeljivanje koje će raditi Vedran s vodičima i anđelima
 • Sudjelovanje u grupama različitih usmjerenja i tema koje ćemo imati na mreži
 • Mogućnost međusobne interakcije i interakcije s nama na dubljoj razini te izmjenjivanje raznolikih iskustava i znanja
 • Kontinuirana podrška na vašem putu rasta i razvoja
 • Umrežavanje s drugim ljudima i osnivanje grupa na teme za koje vi osjetite da vam treba dodatna podrška

Cijene pristupa VIP grupi su:

 • 90 HRK (12 EUR) mjesečno za pristup iz mjeseca u mjesec
 • 82 HRK (11 EUR) mjesečno za pristup u trajanju 3 mjeseca, odnosno 33 EUR odjednom
 • 75 HRK (10 EUR) mjesečno za pristup u trajanju 6 mjeseci, odnosno ukupno 60 EUR odjednom.
 • 60 HRK (8 EUR) mjesečno za pristup u trajanju 12 mjeseci, odnosno ukupno 96 EUR odjednom.
 • 360 HRK (48 EUR) mjesečno za mjesečni pristup te odabir iscjeljivanja u iznosu 360 HRK

VIP pretplate

 • VIP pretplata vam omogućava pristup članstvu i privatnim grupama u onom trajanju kojeg ste odabrali. Prve tri gore navedene točke su VIP pretplata
 • VIP Plus pretplata (četvrta opcija) je isključivo iz mjeseca u mjesec no uz nju birate 4 iscjeljivanja iz našeg web shopa po svom izboru. Ovo je idealno jer 4 iscjeljivanja mjesečno su najidealniji broj i omjer iscjeljivanja u mjesec dana. Cijena je 48 EUR, a zbrojna cijena 4 iscjeljivanja + VIP članstvo kada bi uzeli odvojeno bi bila 4X12 + 12 = 60 EUR.

Promocija VIP pretplata

Do 01.01.2022 imamo promociju na VIP pretplate, a na ime puštanja naše zajednice u javnost. Iz tog razloga svatko tko kupi sljedeće pretplate i sve do 01.01.2022 na poklon dobije sljedeće:

 • Za kupljenu mjesečnu VIP pretplatu dobije jednu meditaciju/iscjeljivanje gratis
 • Za kupljenu tromjesečnu VIP pretplatu dobije dvije meditacije/iscjeljivanja gratis
 • Za kupljenu šestomjesečnu VIP pretplatu dobije tri meditacije/iscjeljivanja gratis
 • Za kupljenu godišnju VIP pretplatu dobije četri meditacije/iscjeljivanja gratis

Sva iscjeljivanja možete pronaći ovdje: Iscjeljivanja

Kako pristupiti VIP članstvu i grupi?

VIP članstvu i grupi se pristupa kupovinom jednog od ponuđenih članstava koje možete pronaći klikom ovdje: Članstva

Povrat novca za vip pretplatu

Za VIP pretplatu ne dajemo povrat novca. Pretplatu možete prekinuti u bilo kojem trenutku no vrijediti će sve do onog datuma do kojeg vrijedi. Prekidanjem pretplate vam se neće automatski ni manualno naplatiti naredna dok vi to sami ponovno aktivirate.

Kako podijeliti svoje iskustvo?

Ako želite napisati svoje iskustvo s nama i/ili našim iscjeljivanjima to možete objavom u javnoj i VIP grupi, ako ste član Vip grupe. Napišite onako kako vi to najbolje znate, svojim iskrenim i autentičnim riječima. Ako je u pitanju jedna meditacija/iscjeljivanje koje opisujete tada stavite poveznicu na to iscjeljivanje tako da drugi mogu u jedan klik pristupiti tom iscjeljivanju. Ako ih je pak više ili ne znate kako postaviti poveznicu, tada samo napišite nazive tih iscjeljivanja, a netko od moderatora/administratora će dodati linkove u tvoju objavu. Hvala ti što dijeliš svoja iskustva sa zajednicom

Kategorije članova

Svaka zajednica ima više vrsta članova pa tako i ova. Ova zajednica je podijeljena na sljedeće kategorije:

 • Administratori – Mogu upravljati cijelom zajednicom, vidjeti bilo što, obrisati i izmijeniti bilo što i bilo kojeg člana. Jedino administratori mogu stvarati nove grupe. U ovom trenutku administratori su Kristina i Vedran.
 • Manager – Manager je nivo odmah ispod administratora i ima ovlasti približne administratoru no ne mogu stvarati grupe i ne mogu vidjeti i ulaziti u sve. Oni ulaze i vide ono što im je dodijeljeno od administratora i u tome što im je dodijeljeno imaju neograničenu kontrolu. U ovom trenutku nema managera dok se ne pokaže potreba. Njihov zadatak je držati cijelu zajednicu u zdravim okvirima i po postavljenim pravilima. Mogu upravljati i dodjeljivati moderatorske uloge drugim članovima.
 • Moderator – Moderator upravlja grupama u kojima im je dodijeljena ta uloga te imaju u njoj neograničenu kontrolu. Mogu mijenjati i brisati, banirati i ostalo. Njihov zadatak jest držati cijelu grupe kojima upravljaju u zdravim okvirima i po postavljenim pravilima. Moderatori su samo oni koji su dobro upoznati sa radom Alkemije života odnosno Kristine & Vedrana. Bilo tko može postati moderatorom no postoje određeni uvjeti za to. Moderatori imaju besplatan pristup svim meditacijama, iscjeljivanjima i sadržajima Alkemije života te mogu dobiti i proviziju na promociju ove zajednice, stoga imamo stroge kriterije koga puštamo da bude moderator. Ako želite biti moderator i pomoći u razvoju nekih grupa javi nam se. Popis svih moderatora možeš pogledati klikom na #Moderatori
 • Član – Članovi su svi koji se registriraju i sudjeluju u našoj zajednici.
 • Ambasador dobre volje – Ambasador je regularni član koji nas želi promovirati te za svoju promociju u zamjenu može dobiti besplatan pristup našim meditacijama/iscjeljivanjima i ostalim sadržajima te potencijalno i proviziju. Trenutno nemamo ambasadora.
 • Partner – Partner je posebna kategorija koja je istovremeno i moderator. Partner je čovjek a može i biti tvrtka koja ima za sebe privatnu grupu u kojoj može promovirati svoj rad po temama koje su interesantne za dobrobit zajednice, npr. imamo grupu za zdravu hranu i prehranu koju vodi stručan nutricionist, grupu za astrologiju koju vode stručni astrolozi, grupu za kristale koju vode stručnjaci za kristale. Samo se jedna grupa otvara po temi te jedna grupa može u sebi imati više partnera koji surađuju. Koliko će biti partnera ovisi o tome koliko je članova u grupi. Ako smatraš da imaš temu i stručnost za ovu zajednicu za koju još nemamo grupu javi nam se. Ne naplaćujemo partnerima članstva niti provizije od njihove dobiti, no zauzvrat tražimo da održavaju svoje grupe. U budućnosti se pravila za partnere mogu promijeniti i zadržavamo pravo na to iako nam u ovom trenutku to nije u planu. Tko su nam partneri možeš saznati klikom ovdje #Partneri

Što nije dozvoljeno na našoj zajednici

Imamo gotovo nultu stopu tolerancije na kršenja pravila naše zajednice. To znači da ćete vrlo vjerojatno nakon prvog kršenja biti isključeni iz naše zajednice.

 • Bilo kakav govor mržnje, pozivanje na nasilje, psovke, uvrede članova na bilo kojoj osnovi.
 • Nije dozvoljeno oglašavanje i promoviranje bilo čega i bilo koga osim ako ste naš partner, a to uključuje i kroz privatne poruke članovima.
 • Objava vulgarnih, uvrijeđujućih, ponižavajućih video zapisa/fotografija te videozapisa/fotografija koje prikazuju nasilje i/ili su seksualnog karaktera.
 • Objava privatnih poruka i razgovora između vas i drugog člana naše zajednice, ali i drugih razgovora za koje niste osobno dobili dozvolu.
 • Javno ogovaranje bilo koga
 • Objave koje promoviraju religijska i dogmatska uvjerenja
 • Uvjeravanje članova neke grupe da je vaša informacija jedina istina

Što je dozvoljeno i kako se ponašati na našoj zajednici

Možete pisati i objavljivati svoje objave, tekstove i upite koji ne krše pravila zajednice. Ako netko traži savjet ili pomoć odgovarajte isključivo u slučaju da zaista imate osobno autentično iskustvo koje je pomoglo vama, s tim da morate napomenuti ako niste stručnjak za to područje, ali da je vama to pomoglo. Krivi savjeti i/ili pogrešno shvaćanje savjeta može napraviti više štete nego koristi i vama i osobi kojoj dajete savjet. Ako postavljate upit za neki svoj izazov/problem obratite posebnu pozornost na odgovore koje su vam napisali moderatori. Moderatore ćete lako prepoznati po bedžu uz njihovo ime. Njihov bedž izgleda ovako:

Bedževi kategorije članova

blank
Bedž administratora
blank
Bedž moderatora
blank
Bedž partnera

Završna misao prije općih uvjeta

Naš cilj i misija jest pomoći vama i društvu u napretku i iscjeljenju. Naša zajednica nije zamjena za Facebook te na ovoj zajednici ima određenih ograničenja. Želimo biti topao i siguran dom svima kojima treba podrška i koji žele iscjeljenje. Želimo da se sa radošću vraćaš u ovu zajednicu i da tu radost podijeliš sa svima. Samo zajedno uz ljubav i podršku možemo napredovati kao društvo.

Uživajte u našoj i vašoj zajednici!

Opći uvjeti

Ovi uvjeti odnose se na prodaju digitalnih proizvoda objavljenih na Internetskoj stranici https://zajednica.alkemijazivota.com. Korištenjem ovih internetskih stranica Korisnik stranice https://zajednica.alkemijazivota.com. / Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i uvjetima kupnje. Smatra se, da narudžbom i u cijelosti prihvaćaju Opći uvjeti poslovanja i uvjeti kupnje. Korištenjem ovih Internetskih stranica Korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Nositelj svih prava na Internet stranici https://zajednica.alkemijazivota.com je ALKEMIJA ŽIVOTA obrt za usluge i trgovinu

 • Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice https://zajednica.alkemijazivota.com
  Korištenjem Internetske stranice Korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice https://zajednica.alkemijazivota.com u skladu s njima. Korisnike upućujemo da se prije korištenja naše zajednice upoznaju s ovim Uvjetima te iste redovito provjeravaju kako bi bili upoznati sa svim pravima i obavezama.
 • Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe.
 • Korisnik je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti lozinke, na mjestima gdje one kao takve postoje. Korisnik je dužan dati točne, potpune i važeće osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca. Postupanje suprotno tome, ovlašćuje vlasnika da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga/proizvoda koje nudi https://zajednica.alkemijazivota.com
 • Korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole obrta ALKEMIJA ŽIVOTA te prihvaća da obrt ALKEMIJA ŽIVOTA nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.
 • Obrt ALKEMIJA ŽIVOTA. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti sadržaj Općih uvjeta poslovanja, asortimana proizvoda, cijene proizvoda ili sadržaja Internetske stranice https://shop.alkemijazivota.com stoga su Korisnici dužni prije svakog korištenja Internetske stranice https://zajednica.alkemijazivota.com pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa vlasnika bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na https://zajednica.alkemijazivota.com
 • Korištenje ove Internetske stranice https://zajednica.alkemijazivota.com isključivo je na odgovornost Korisnika. Vlasnik se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete Internetskoj stranici https://zajednica.alkemijazivota.com uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran vlasnik. Vlasnik je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje https://zajednica.alkemijazivota.com internetske stranice. Uvjeti ovog poglavlja odnose se na cjelokupni sadržaj Internetske stranice https://zajednica.alkemijazivota.com
 • Vlasnik se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koje se nalaze na https://zajednica.alkemijazivota.com Internetskoj stranici.
Informacije o trgovačkom društvu:

ALKEMIJA ŽIVOTA, obrt za usluge i trgovinu, vl. Kristina Bradarić
Obala hrvatskog narodnog preporoda 9
21000 Split
MBO: 98247204
Kontakt broj: 099 427 1632
E-mail: vedran@alkemijazivota.com

Značenje izraza navedenih u ovim općim uvjetima

Vlasnik – ALKEMIJA ŽIVOTA, obrt za usluge i trgovinu, vl. Kristina Bradarić

https://zajednica.alkemijazivota.com – web stranica u vlasništvu Vlasnika

Korisnik – svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila registraciju svojih podataka te naručila proizvod ili uslugu.

Korištenje „ https://zajednica.alkemijazivota.com” – pristup stranici https://zajednica.alkemijazivota.com radi dobivanja informacija o sadržaju iste i/ili ostvarivanja web trgovine

Proizvodi – svi proizvodi koji su istaknuti na „ https://zajednica.alkemijazivota.com, a koje je moguće kupiti putem web trgovine.

Registracija

Da li registracija na vašoj stranici potrebna?

Registracija je potrebna ukoliko želite sudjelovati na našoj društvenoj zajednici.

Kako se registrirati na vašoj web stranici?

Dovoljno je jednokratno unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, email).

Kako se prijaviti na vašoj web stranici?

Za samu prijavu nužno je upisati samo e-mail adresu i zaporku. Vaš korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se upisivanjem korisničkog imena i zaporke na stranici “Prijava-odjava”. Za svaku sljedeću kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom ili e-mail adresom i zaporkom. Također moguće je registrirati se facebook ili google računom.

Što ako sam zaboravila/o lozinku za prijavu?

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na “Zaboravljena lozinka?”. Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu.  Nju možete kasnije sami primijeti u postavkama računa budući da automatski kreirane lozinke nisu lako ‘pamtljive’ (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unesenu lozinku da je ne morate svaki puta unositi kod prijave).

Sinkronizacija podataka sa društvenom mrežom alkemije života

Od 10.10.2021. god je za korisnike Alkemije života dostupna privatna društvena mreža kojoj korisnik može pristupiti preko ove lokacije: https://zajednica.alkemijazivota.com . Društvena zajednica Alkemije života ima svoju odvojenu bazu podataka no da bi sve ispravno funkcioniralo za naše korisnike podaci korisnika se sinkroniziraju između društvene zajednice i web shopa. To znači da kada kreirate svoj korisnički račun na web shopu automatski je napravljen duplikat na društvenoj zajednici i obrnuto. Ako želite obrisati svoj korisnički račun na društvenoj zajednici i ostaviti ga samo na web shopu javite nam se na e-mail: vedran@alkemijazivota.com sa svojim zahtjevom koji će biti uvažen. Ova sinkronizacija je nužna za pravilno funkcioniranje, pristup društvenoj zajednici te plaćanje članstva na društvenoj zajednici. Registracijom i kreiranjem korisničkog računa pristajete na ove uvjete i sinkronizaciju.

Privatnost i sigurnost

Čuvanje privatnosti i sigurnosti vaših podataka nam je vrlo važno. Ova Pravila o privatnosti opisuju što prikupljamo o vama i kako koristimo, dijelimo i upravljamo tim podacima. Molimo pročitajte pažljivo.

Koje osobne podatke prikupljamo prilikom posjete našoj online trgovini?

Osobnim podacima smatraju se sve informacije povezane s identificiranjem osobe (ime i prezime, adresa stanovanja, e-mail adresa, broj telefona/mobitela, IP adresa, fotografija, OIB i sl.). Prilikom kupovine ili registracije na našoj stranici, možete biti traženi da upišete svoje ime, prezime, e-mail adresu, adresu dostave, broj mobitela, informacije o kreditnoj kartici i druge informacije kako bi Vam pomogli s iskustvom na našoj stranici.

Kako su podaci korišteni?

Kao ALKEMIJA ŽIVOTA, obrt za usluge i trgovinu., prikupljamo osobne podatke kupaca koji su nužni za ispunjenje svoje obveze te ih možemo koristiti da nam pomognu razviti i poboljšati našu web stranicu, prilagoditi našu web stranicu prema vašim interesima i održavanje naše interno vođenje evidencije.

Vaše osobne podatke (e-mail adresu) možemo upotrijebiti za informiranje o promotivnim ponudama iz naše trgovine i novostima u našoj trgovini.

Registracijom u našoj trgovinu, kao korisnik dajete suglasnost da mi kao prodavatelj možemo obrađivati Vaše osobne podatke navedene u registracijskoj formi, podatke o narudžbama i podatke u procesu plaćanja proizvoda. 

Vas kao kupce informiramo o načinu korištenja prikupljenih podataka te Vam daje mogućost da se u bilo kojem trenutku odjavite s liste koja se koristi za promotivne svrhe. U bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Naša web stranica je u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) Europske unije te je time omogućena korisnicima da kontroliraju aktiviranje kolačića koji prikupljaju Vaše osobne podatke.

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) je Europski zakon koji upravlja svim prikupljanjem i obradom osobnih podataka pojedinaca unutar EU.

Prema GDPR-u, zakonska je odgovornost vlasnika web stranice i operatora da osigura prikupljanje i obradu osobnih podataka prema zakonu.

Izjava o zaštiti osobnih podataka

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikupljamo samo osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje obveza. Podaci neće biti zloupotrebljeni niti će se prepuštati trećoj strani bez pristanka kupca.

Podaci o korisnicima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Naši djelatnici odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Kao ALKEMIJA ŽIVOTA, obrt za usluge i trgovinu. ne bilježimo broj vaše kreditne kartice niti pohranjujemo transakcijske podatke te za naplatu kreditnih kartica koristimo usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke.

Što su kolačići na našoj stranici?

Naša web stranica koristi tehnologiju praćenja (eng. cookies) za prikupljanje podataka kao što su vrsta preglednika i operativnog sustava, pripadajuća stranica, put preko stranice i slično.

Kolačići su informacije poslane s internetske stranice koju preglednik vašeg računala pohranjuje na tvrdi disk. Sadrže informacije koje mogu zatrebati stranici kako bi personalizirala vaše iskustvo te prikupila statističke podatke o internetskoj stranici, kao što su stranice koje se posjećuju, što se preuzima, naziv domene davatelja pristupa internetu te državu iz koje dolaze naši posjetitelji, kao i adrese stranica koje se posjećuju odmah prije ili nakon posjeta stranici bepure.hr.

Prema regulacijama EU, ALKEMIJA ŽIVOTA. prije spremanja Cookiea mora zatražiti pristanak korisnika. 

Kolačići se koriste za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i spremanje podataka o narudžbama. Nastavkom pregleda web stranice bepure.hr korisnik se slaže s korištenjem kolačića. 

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć u pamćenju i obradi predmeta u košarici,
 • poboljšanje i personaliziranje Vašeg iskustva na našoj web stranici,
 • utvrđivanje koja su područja i značajke naše web stranice najpopularnije
 • poboljšanje i ažuriranje iskustva s web stranicom.

Ako želite pretraživati bez kolačića, možete konfigurirati svoj preglednik da odbaci sve kolačiće ili da vas obavijesti kad se određeni kolačić postavlja. Svaki preglednik je različit, zato pogledajte izbornik “Pomoć” svog preglednika kako biste otkrili kako promijeniti postavke za kolačiće.

Kolačić tehnologija ne pohranjuje vašu individualnu e-mail adresu niti bilo kakve osobne podatke o vama.